Cellulite

Cellulite

Cellulite ontstaat door een verstoring van het bindweefsel en de toename van vetcellen in de onderhuid.

Om dit te verminderen en zelfs geheel te laten verdwijnen is het belangrijk om het verkleefde en stugge bindweefsel weer los te krijgen en de afvalstoffen op de natuurlijke manier af te voeren.

Dit lukt alleen door de huid flink te masseren met bindweefsel massage. Zo wordt cellulite onder de huid bereikt.

Lipomassage wooden stick

Het woord ‘’massage’’ brengt vaak het idee van ontspanning met zich mee. Helaas is dit bij bindweefselmassage niet het geval. De huid móet tot in de middelste en onderste huidlaag gestimuleerd worden en er zal dus zeer stevig gemasseerd worden en aansluitend met een wooden stick massage.

Na 1 behandeling ziet de huid er eigenlijk al prachtig uit. Hij is goed doorbloed en u heeft een prachtige glow op de huid.

Cellulite is een verstoorde stofwisseling van het bindweefsel. De afvalstoffen worden niet goed meer afgevoerd. Oorzaken kunnen liggen in een verstoorde hormoonwerking(door zwangerschap, menopauze, menstruatie) een verkeerd eetpatroon of een genetische bepaling.

Cellulitis zijn niet aan gewicht gerelateerd, en kunnen dus bij elke vrouw voorkomen.

Op dit moment is de meest succesvolle behandeling voor cellulitis. Juist omdat lipomassage weefselblokkades, het probleem bij cellulitis, behandelt. Huid en onderhuid krijgen weer een gezonde structuur, gaan er beter uitzien en voelen zachter aan.

Lipomassage is een methode binnen de bindweefselmassage waarbij met speciale manuele technieken, specifiek en lokaal, daar waar het nodig is efficiënt te behandelen. Het verstevigt de huid, verbeterd de contouren en maakt cellulitis gladder.

Met behulp van lipomassage en de wooden stick worden de huid, spieren en onderliggende weefsels gemasseerd en zal de doorbloeding gestimuleerd worden. Door een goede doorbloeding zullen lymfevocht en afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden. Vet- en vochtophopingen zullen verminderen en de structuur van het bindweefsel zal verbeteren. De vorming van elastinevezels (rekbaarheid van de huid) en collageenvezels (stevigheid van de huid) wordt gestimuleerd waardoor de huid steviger, soepeler, gladder en gezonden wordt.

Lipomassage is een plaatselijke behandeling van ongeveer 35 minuten. Uit wetenschappelijk onderzoek is bewezen dat deze  tijdsduur het meest effectief is. Het is belangrijk dat je zeker 1,5 tot 2 liter water drinkt na een behandeling.

Voor het beste resultaat is een behandeling in kuurverband aan te raden. Hierbij kunt u denken aan 10 behandelingen, 1-2 keer per week. Na deze 10 behandelingen, kunt u 1 keer in de maand terugkomen, om het bij te blijven houden.

 

Cellulite contourgel met infrarood

Voorafgaand wordt de Body Contour Gel op de probleemzones aangebracht en stevig ingemasseerd met de bindweefselmassage en infrarood massage apparaat.

Deze speciaal ontwikkelde contour-gel in combinatie met infrarood massage apparaat is goed voor de snellere afbraak van overtollig vet en vermindering van vetvorming, een betere doorbloeding van de huid en verwijdering van ongewenste afval- en gifstoffen.

Contourgel is een gel op basis van “hibiscus sabdariffa flower extract, verbetert de contouren, sculpteert de heupen, verbetert het uitzicht van de sinaasappelhuid.

Deze behandeling is speciaal ontwikkeld om snel, gemakkelijk en toch op een gezonde wijze af te slanken.

U slankt af terwijl u heerlijk ontspannend ligt en wacht. Het werkt zo goed omdat u meer energie verbruikt dan uw lichaam opneemt.

Hoe werkt het de contourgel? 

Afslanken is een proces waarbij onze stofwisseling de overtollige vetreserves verbrandt.
Als de stofwisseling wordt versneld, worden de vetreserves sneller afgebroken.

Door de warmte van de infrarood massage apparaat verbetert de doorbloeding en tegelijkertijd wordt de stofwisseling gestimuleerd.
Omdat de versnelling van de stofwisseling ongeveer 48 uur aanhoudt, zijn ca. 2-3 behandelingen per week aan te bevelen. Met 10-12 behandelingen worden vaak al opmerkelijke resultaten behaald.

Al na een aantal behandelingen is er sprake van een omvangvermindering in de probleemgebieden.

Door de geactiveerde bloedsomloop zal ook de huid gladder en strakker worden. Volgt u tegelijkertijd een dieet, dan ondersteunt de dieptewarmte het afslankproces.
Het gewichtsverlies verloopt dan sneller en uw huid blijft strakker.

Contra-indicaties:

 • koorts
 • griep
 • steenpuist
 • acute hernia
 • bof/mazelen
 • psoriasis
 • gebruik van bloedverdunners
 • gebruik van antistollingsmiddelen
 • gebruik van ontstekingsremmers
 • (diep veneuze) trombose
 • open wonden en huidinfecties
 • virusinfecties
 • besmettelijke ziekten
 • extreme lichamelijke verzwakking
 • psychose
 • hartafwijkingen en pacemaker
 • kanker, tumoren en andere ernstige ziekten
 • zwangerschap