Lichaams pakking

Lichaamspakkingen

Lichaamspakkingen werden al eeuwen geleden uitgevoerd. Oude grottekeningen laten zien hoe mensen met kruiden werden bedekt als gezondheids- en schoonheidsritueel. Sinds een aantal jaren zijn de lichaamspakkingen opnieuw in opkomst en in een modern wellness-jasje gestoken.

Wat is een lichaamspakking  

Een lichaamspakking is een ontspannende behandeling die er voor zorgt dat voedingsstoffen beter worden aangevoerd naar alle delen van het lichaam en dat afvalstoffen beter worden afgevoerd. Daarbij werkt het verstevigend en voedend op de huid.

Waarom een is een pakking goed voor je?

 • de afvalstoffen afvoert en zorgt voor het ontgiften van het lichaam
 • zorgt voor gewichts- en centimeterverlies
 • ondersteunt het afslankproces tijdens volgen van een dieet en voorkomt dat de huid verslapt
 • plaatselijk het overtollig lichaamsvet vermindert
 • de huidstructuur verbetert
 • de stofwisseling verhoogt
 • de doorbloeding verbetert
 • de huid steviger maakt
 • een ontspannend effect heeft
 • geeft pijnverlichting en soepelheid bij mensen met gewricht- en spierpijn, reuma, fibromyalgie, artrose, bechterew
 • het bevordert de nachtrust.

Werkwijze lichaamspakking

Eerst krijg u een heerlijke bodyscrub die de dode huidcellen verwijderd. Hierna zal de verwarmde pakking zorgvuldig op het lichaam aangebracht worden. Daarna wordt het lichaam gewikkeld in folie. Vervolgens gaat u heerlijk relaxen onder een warme deken. De verwarming van het lichaam versterkt de werking van de pakking en het bevordert de ontgifting. De pakking moet 20 tot 30 minuten intrekken. Daarna wordt de overtollige pakking verwijderd in de vorm van een hot towel steam ritueel, (vochtige warme doek) en de huid ingewreven met een voedende bodycrème. Na een lichaamspakking voelt u zich als herboren en voelt de huid zijdezacht aan. 

U kunt kiezen uit de volgende pakkingen;

– Lavendel-Honing pakking, is kalmerend, vochtherstellend, verbetert het aanzien van de huid en herstelt de balans tussen lichaam en geest.

– Hawaiiaanse lichaamspakking met kokosmelk. Regenererend, hydraterend en ontspannend op de spieren. Een pakking met een delicate, aangename geur.

– Sinaasappel pakking, Sinaasappel brengt een gestagneerde energie (Chi), weer in beweging.
De olie werkt kalmerend en ontspannend en is goed tegen depressiviteit en slapeloosheid. Deze pakking heeft ook een sterke anti-cellulite werking en is perfect als een afslankingskuur. Sinaasappelolie is goed voor alle huidaandoeningen.

Contra-indicatie: zwangerschap omdat bittere sinaasappel weeën kan opwekken.

-klei pakking, deze geneeskrachtige klei, bevat veel ijzer en bevordert de doorbloeding. Vitaliserend bij lusteloosheid en vermoeidheid.

-Algen pakking, deze werkt sterk ontgiftend en is te gebruiken bij spierklachten, huidproblemen en pijnen.

Contra indicatie: personen die een overgevoeligheid voor jodium hebben, die een te snel werkende schildklier hebben of een operatie aan de schildklier hebben ondergaan.

Anti-Cellulite pakking met Lipomassage

Lipomassage is een methode binnen de bindweefselmassage waarbij met speciale manuele technieken, specifiek en lokaal, daar waar het nodig is efficiënt te behandelen. Het verstevigt de huid, verbeterd de contouren en maakt cellulitis gladder.

Na de lipomassage worden de behandelde lichaamsdelen, buik, billen en bovenbenen ingewikkeld in een pakking voor een betere resultaat.

Met behulp van lipomassage worden de huid, spieren en onderliggende weefsels gemasseerd en zal de doorbloeding gestimuleerd worden. Door een goede doorbloeding zullen lymfevocht en afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden. Vet- en vochtophopingen zullen verminderen en de structuur van het bindweefsel zal verbeteren. De vorming van elastinevezels (rekbaarheid van de huid) en collageenvezels (stevigheid van de huid) wordt gestimuleerd waardoor de huid steviger, soepeler, gladder en gezonden wordt.

Behandelmethode lipomassage
Lipomassage is een plaatselijke behandeling van ongeveer 35 minuten. Uit wetenschappelijk onderzoek is bewezen dat deze  tijdsduur het meest effectief is. Het is belangrijk dat je zeker 1,5 tot 2 liter water drinkt na een behandeling.

Voor het beste resultaat is een behandeling in kuurverband aan te raden. Hierbij kunt u denken aan 10 behandelingen, 1-2 keer per week. Na deze 10 behandelingen, kunt u 1 keer in de maand terugkomen, om het bij te houden.

Afslanken met infrarood

Voorafgaand aan de behandeling wordt Body Contour Gel op de probleemzones aangebracht en stevig ingemasseerd met de bindweefselmassage.
Deze speciaal ontwikkelde contour-gel is goed voor de snellere afbraak van overtollig vet en vermindering van vetvorming, een betere doorbloeding van de huid en verwijdering van ongewenste afval- en gifstoffen.

Contourgel is een gel op basis van “hibiscus sabdariffa flower extract, verbetert de contouren, sculpteert de heupen, verbetert het uitzicht van de sinaasappelhuid.

Deze behandeling is speciaal ontwikkeld om snel, gemakkelijk en toch op een gezonde wijze af te slanken.
U slankt af terwijl u heerlijk ontspannend ligt en wacht. Het werkt zo goed omdat u meer energie verbruikt dan uw lichaam opneemt.

Hoe werkt het de contourgel? 

Afslanken is een proces waarbij onze stofwisseling de overtollige vetreserves verbrandt.
Als de stofwisseling wordt versneld, worden de vetreserves sneller afgebroken.

Door de warmte van de bodywrap verbetert de doorbloeding en tegelijkertijd wordt de stofwisseling gestimuleerd.
Omdat de versnelling van de stofwisseling ongeveer 48 uur aanhoudt, zijn ca. 2-3 behandelingen per week aan te bevelen. Met 10-12 behandelingen worden vaak al opmerkelijke resultaten behaald.
Al na een aantal behandelingen is er sprake van een omvangvermindering in de probleemgebieden.

Door de geactiveerde bloedsomloop zal ook de huid gladder en strakker worden. Volgt u tegelijkertijd een dieet, dan ondersteunt de dieptewarmte het afslankproces.
Het gewichtsverlies verloopt dan sneller en uw huid blijft strakker.